JAWAJSKA WIEŚ CANDIREJO
Zakupy na miejscowym targu i poranna herbata „po indonezyjsku” w tradycyjnym warungu. Krótki wykład teoretyczny i gotowanie: czas trwania 9.00 – 12.00.
Menu do wyboru:
- Sate Lilit, Rendang Padang, Martabak Manis lub
- Gado-Gado, Udang bumbu balado, Dadar gulung lub
- Pecel Ndeso, Brongkos Alun-alun, Klepon lub
- Lumpia semarang, Opor Ayam, Serabi Solo
Przejazd do wioski CANDIREJO w pobliżu BOROBUDUR. Przejażdżka bryczką „dokar” lub wycieczka rowerowa po okolicznych plantacjach. Wizyta w miejscowym domu oraz w małej przydomowej fabryce: chrupek ze słodkich ziemniaków/cukru palmowego/tofu/ziołowych lekarstw/wyrobów z bambusa. Nauka gry na jawajskim gamelanie i widok na dolinę rzeki PROGO. Powrót do YOGYAKARTY.
*menu elastyczne zgodnie z twoją prośbą